XI. Falunap
2009. május 31.
Képek a rendezvényről

A hagyományokhoz híven 2009. május 31-én, azaz pünkösd vasárnapján került megrendezésre a XI. Hejőkürti Falunap.

Sajnos ez évben sem kegyelmezett az időjárás a szabadtéri programok szervezőinek, így már csepergő eső fogadta a Rákóczi-tóhoz érkező horgászverseny résztvevőit. A gyakorlott gyermek és felnőtt horgászokat Bóta Károly alpolgármester köszöntötte, akik a folyamatos esőtől sem megriadva 6-órától 9 óráig lelkesen lógatták a botjaikat, cserélték a jól bevált csalikat, melynek eredményeként a sikeres fogások sem maradtak el.

A községháza udvarán kora délelőtt megkezdődött a főzőverseny. A résztvevők jó kedvét e helyszínen sem csorbította a folyamatos eső, hiszen az alkalomhoz rutinosan alkalmazkodó versenyzők bográcsaiban rotyogtak a finomabbnál, finomabb ételek.
A Község Kultúrházában Varga Gyula polgármester megnyitotta az "Oszlári Ötöltögető" foltvarrókör kiállítását, melyet a nap folyamán nagy érdeklődés kísért. Sokan megtekintették a bemutatott rendkívüli kézügyességet, kreativitást és szorgos, türelmes munkát igénylő "művészeti" alkotásokat, melyeket a készítőik és Földesi Erzsébet a foltvarró kör vezetője nagy büszkeséggel mutatott be, feltárva a szakmai fortélyokat.

Sajnos az eső miatt több szabadtéri program is elmaradt. Így nem került lebonyolításra a Hejőkürt legerősebb emberének megválasztása, a gyermekek ugrálóvárát sem lehetett felállítani, de az íjász bemutató és a pónilovaglás programja helyett is csak az eső megállására váró lovakban gyönyörködhettek a falunap résztvevői.
A hejőkürti klubkönyvtár szervezésében kézműves játszóházban próbálhatták ki ügyességüket a helyi gyerekek. A klubkönyvtár nyereményjátékának díjait Némethné Kiss Ida Mónika a könyvtár vezetője adta át a nyerteseknek.

Közben a Községházára folyamatosan hozták a lányok-asszonyok a pogácsasütő versenyre sütött változatos készítményeket, majd a főzőverseny résztvevői is összeállították a zsűrinek szánt bemutató táljaikat.

Délben Varga Gyula polgármester köszöntötte a XI. Falunapra érkezett vendégeket, ünnepélyesen is megnyitotta a rendezvényt, miközben mindenkit arra buzdított, hogy senkinek se vegye kedvét az eső, mindenki fogyassza jó étvággyal az önkormányzat megbízásából Kalmár Lajos és felesége által 3 üstben főzött, mintegy 300 adag füstölt csülökkel, tarjával, kolbásszal dúsított tartalmas babgulyását, majd mindenki szórakozzon jól, fogadják szeretettel a délutáni műsorokat, és mulassanak jól a hajnalig tartó falubálon.

Az ebéd után Varga Gyula polgármester kihirdette a napközben lebonyolított versenyek eredményeit és átadta az okleveleket, emléklapokat.
A Hejőkürt-Oszlár esős kispályás bajnoki labdarúgó mérkőzésen 1:0-ra győztek a hazaiak.

Versenyeredmények
Horgászverseny
  1. Csató László
2. Lados Gábor
3. Csató Dénes
Hausel Mihály, a Rákóczi-tó tulajdonosának különdíját: a legtöbb törpeharcsát fogó Lados Gábor nyerte.
Pogácsasütő verseny
  1. Macz Gyuláné
2. Nagy Lukácsné
3. Görömbei Roberta
Főzőverseny
1. Kovács Gyula
2. Kalmár Lajos
3. Hejő Farm Kft.
Zajácz Tamás iparművész külön díj felajánlását Lados Gábor nyerte.Ezzel a nyereménnyel befejezve, elmondható, hogy Lados Gábor, szinte, mindent vitt!

Az eredményhirdetés után megkezdődtek a falunapi szórakoztató műsorok.

Elsőként a Hejőbábai Nyugdíjas "Őszirózsa" Egyesület énekkarának műsora indította el a vidám hangulatot, melyet a Hejőkürti "Szivárvány" Nyugdíjas Klub nagysikerű nótaműsora csak tovább fokozott. A vastapsot érdemlő helyi nótásokat a Hejőbábai Nyugdíjas "Őszirózsa" Egyesület tánckarának produkciója követte.

A nótázások után a hejőkürti "fiatal pacsirták" Karaoke versenyén, mindenki nagy örömmel tapsolt a kürti lányoknak, fiúknak, akik már rutinos színpadi produkciókkal, látványos közönség aktivizálással énekeltek.

A karaoke verseny után a Tiszaújvárosi CLUB 96' műsorában Vizi Dávid, Lengyel Bálint, Józsa Janka Evelin és Borbély Károly sláger bemutatója aratott nagysikert.

Kora esti Slágermixben közreműködő Eperjesi Erika, Jenei Gábor, Répássy Olívia és Kriston Milán ismert slágereket, népdalokat és operetteket adtak elő, melyet a közönség nagy szeretettel fogadott és óriás tapssal jutalmazott.

8 órakor az esti program záró sztárvendége Liszter Sándor és a Vadrózsák léptek színpadra, akik műsorukkal olyan hangulatot teremtettek, hogy még a közönséget is dalra fakasztották, táncraperdítették, de még Liszter Sándort is az asztalon táncolásra serkentették.

A XI. Hejőkürti Falunap, Falubállal fejeződött be, melyhez a talpalávalót az Éjszakai Műszak zenekara húzta, a hejőkürtiek pedig vidám hangulatban ropták a tancot hajnalig.

 

 

Polgármesteri köszöntő
Felújított római katolikus templom
2007. május 27. Átadásra került az orvosi rendelő

 

 

 

© 2002-2019 Minden jog fenntartva! Me-NET Student Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.