X. Falunap
2008. május 11.
Képek a rendezvényről

2008. május 11-én X. Jubileumi Falunapi rendezvényét tartotta Hejőkürt. A jeles évforduló reggelén a több évre visszamenőleg jellemző záporok, zivatarok helyett derűs napsütés fogatta a helyi Rákóczi-tóhoz érkező horgászverseny résztvevőit. A versenyre érkező gyermek és felnőtt horgászok 6-tól próbálkoztak különböző szakmai fortélyokkal a legsikeresebb eredmény eléréséhez, melynek végső sikerességét a 9 órakor tartott mérlegelés döntött el.

A verseny végső eredménye a következők lett:
Gyermek kategóriában:
1. Csató Dénes
2. Farkas József
3. Lados Dániel
Felnőtt kategóriában
1. Ambrus Sándor
2. Gulyás Gábor
3. Kiss Csaba

A falu szépen felújított templomában a pünkösdi ünnephez méltóan ünnepi szentmisét tartottak.
A Községháza udvarán az óriási sátrak körül nagy volt a zsongás.

 • 4 üstben készült a falu lakói részére szánt ebéd: sertés ragu leves, nokedlivel.
 • A főzőverseny keretében a baráti társaságok nagy lelkesedéssel kezdtek bele a különböző bográcsos ételek készítésébe. melynek győztese végül Strezeneczki Tamás lett.
 • A pogácsa sütőversenyre folyamatosan érkeztek a finomabbnál finomabb készítmények., végül is a legfinomabb pogácsát id. Strezeneczki Béláné sütötte a pártatlan zsűri szerint.
 • A gyermekek örömmel fogadták a felállított csúszdát, a bátrabbak vidáman boxingversenyeztek, és igazi önfeledt hancúrozást volt a tiszaújvárosi tűzoltóság habpartyján is.
 • Az udvar területén vásárosok kínálták portékájukat.
 • A focipályán Hejőkürt és Oszlár csapatai mérkőztek, melyből végül is a hazaiak 3:0-ás eredménnyel kerültek ki győztesen.
 • Minden korosztály részére folyamatos volt az ellátás a vatta cukrosnál, a pattogatott kukoricásnál, a büfésnél és a hot-dogosnál.

12 órakor Varga Gyula polgármester ünnepélyesen megnyitotta a X Jubileumi Falunapot, melynek emlékére kiadásra került a település történelmét és mai napjait bemutató Hejőkürti Olvasókönyv.

Délután a nagyszínpadon megkezdődtek a szórakoztató műsorok.

 • Elsőként Budai Gyula sajószentpéteri mulattató énekelt régi slágereket.
 • Nagy siker, óriási taps fogadta a hejőkürti Nyugdíjas Klub műsorát.
 • Sanci és a táncos lányok ez évben is kellemes hangulatot idéztek elő, melyet a lelkes közönség többszörös visszatapsolással honorált.
 • Az esti sztárvendégek közül Karda Beáta a helyi gyermekek bevonásával folyamatos zenés, táncos produkciójával, ismert dalok előadásával, a közönség megvonatoztatásával nagy sikert aratott. Tovább fokozta a jó hangulatot az est meglepetése, a hastáncos Evelyn Miskolcról.
 • A falunapi műsort igazi hangulatos bulival zárta Csocsesz, akinek előadását minden korosztály nagy tapssal fogadott, sőt többen táncra is perdültek a közönség köreiből.
A jubileumi falunap műsoros programját tűzijáték zárta, melyet falunapi bál követett, ahol a talpalávalót a Szinkron zenekar biztosította.
Képek a rendezvényről
Polgármesteri köszöntő
Felújított római katolikus templom
2007. május 27. Átadásra került az orvosi rendelő

 

 

 

© 2002-2019 Minden jog fenntartva! Me-NET Student Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.