IX. Falunap
2007. május 27.
KÉPGALÉRIA A FALUNAPRÓL

2007. május 27-én került megrendezésre a
IX. FALUNAP

Az időjárás sajnos 2007 évben sem fogadta kegyeibe a hejőkürti falunap szervezőit, hiszen az elmúlt évekhez hasonlóan a kora reggeltől másnap hajnalig tartó programsorozat időtartama alatt kisebb nagyobb intenzitással ismét esett az eső. Eltérés maximum abban volt, hogy az eső után hirtelen néha-néha hirtelen nagy forrósággal kisütött a nap, vagy az eső ideje alatt mindent elsöprő szélvihar is próbára tette a szervezők és a vendégek tűrőképességét.

Mindezek mellett a Falu népe már edzett az időjárás változatosságával szemben és soha nem hagyják cserben a szervezőket, türelmesen kivárják a helyszíneken az időjárás kedvező pillanatait. A szervezők pedig már rutinosan cselekednek, programokat átcsoportosítanak, rendezvényhelyszíneket rendeznek át és végül is gyors helyzetfelismeréseknek és intézkedéseknek köszönhetően szinte minden tervszerinti program lebonyolításra került.

Reggel 6 órakor az elmúlt évtől még nagyobb érdeklődés kísérte a hejőkürti Rákóczi tavon meghirdetett horgászversenyt. Az éjjeli zápor, a verseny ideje alatt csepergő eső ellenére, mintegy 50 versenyző gyűlt össze a versenyre és egymást viccelve, jó hangulatban, kisebb-nagyobb fogás sikereket elérve várták 9 órakor a mérlegelést. Természetesen itt is nem az eredmény, sokkal inkább a részvétel volt a fontos.

Időközben a Községháza udvarán is beindult a zsongás és a baráti társaságok megkezdték a főzőverseny előkészületeit a kijelölt bográcsozó helyeken. Az önkormányzat által megbízott szakemberek nem bízták a véletlenre, nem kockáztatták a falu lakóinak szánt ebédet, ezért ők egy stabilan elkészített helyiségben óriási üstökbe főzték a babgulyást.

A kis falu mindent megtett, hogy felhívja magára a figyelmet és nem kisebb csapatot, mint a mezőcsáti futballistákat hívták ki ellenfélként a kispályás labdarúgó mérkőzésen. Mindkét oldalról nagy volt a lendület, az akarat, no meg a sár a pályán, de a szurkolók nagyon élvezték a küzdelmet. Sajnos a végeredményben 2:0-ra alul maradtak a helyiek, de a mérkőzés mindenképpen lázba hozta a futballt imádókat.

11 órakor a sportos rendezvények után ünneplőbe öltözött kürtiek ünnepi szentmisére mentek a római katolikus templomba.

11.45-kor került sor a falu szívében elkészült orvosi rendelő avatására és a falunap hivatalos megnyitására.
Varga Gyula polgármester úr köszöntő szavaiban kiemelte, hogy a település fejlődését, az itt élők tenni- akarását bizonyítja, hogy a település méreteihez képest egy éven belül 2 lényeges fejlesztést is megvalósít, hiszen tágas, kulturált környezetbe kerül az orvosi rendelő, illetve folyamatban van és bizonyára 2-3 héten belül átadásra is kerül a falu éke, a katolikus templom is.

Varga Bertalan kerületi esperes plébános felszentelte az orvosi rendelőt. Kovács Tibor országgyűlési képviselő is méltatta a település lendületes fejlődését, hangsúlyozva az épülő új családi házak és a letelepedő vállalkozások fontosságát.

Valamennyi vendéget magával ragadó dal meghallgatása után, Varga Gyula polgármester és Kovács Tibor országgyűlési képviselő felavatta az orvosi rendelőt. Ezt követően a jelenlévők megtekintették az új épületet.
Az ünneplő közönség ezután a községháza udvarára vonult, ahol jó ízűen elfogyasztották a közös ebédet. Közben jó ebédhez szólt a nóta Szabó Eszter és Drágán Lajos előadásában.

Az udvaron időközben több kirakodóvásáros, ételt-italt-édességet kínáló is elfoglalta helyét.

Felnőttek, gyermekek egyaránt jól szórakoztak az udvaron felállított ugráló-várban és a rodeó bikaversenyen.
Az ebéd után elérkezett az eredményhirdetések ideje, ahol a horgászverseny, a főzőverseny díjazottjai értékes ajándékokat kaptak.

E napon került kihirdetésre az év elején meghidetett "Az én falum" c. pályázat, melyre szépszámmal és igényes művek érkeztek. A díjazottak hasznos és értékes ajándékot kaptak, műveik pedig a település weboldalán is megtekinthetők.

A délutáni műsorprogram a szélviharral kísért zápor miatt, a művelődési ház színpadán a településen már jól ismert Pit Blues Terriers együttes élőkoncertjével kezdődött.
A rendezvény egyik legnagyobb sikerét érte el a tavasszal megalakult helyi nyugdíjas klub ez alkalomra összeállított műsora. A nyugdíjas klubnak ez volt ez első fellépése. A hálás közönség együtténekléssel, óriási vastapssal, míg a polgármester egy-egy szál fehér szegfűvel honorálta a nyugdíjasok szorgalmas felkészülését, és eredményes szereplését.

Szintén nagy sikert aratott az ismert slágereket előadó, igényes koreográfiával fellépő JAMIX csoport.
Az időjárás javulásának köszönhetően már ismét a szabadtéri színpadon lépett fel az ismert slágereket előadó meglepetés vendég.

A Piás Nővérkék ismert slágereket és saját szerzeményeket adtak elő, mely megalapozta a hangulatot az esti fő sztárvendég Koós János, Dékány Sarolta és Havasi Viktor zenekarának show műsorához.

A sztárvendégek fellépése után megkezdődött és hajnalig tartott a jó hangulatú falunapi bál.

KÉPGALÉRIA A FALUNAPRÓL


Szabó Eszter és Drágán Lajos

Pit Blues Terriers
 
Helyi nyugdíjasok fellépése

JAMIX csoport

Piás Nővérkék

Koós János és Dékány Sarolta


Polgármesteri köszöntő
Felújított római katolikus templom
2007. május 27. Átadásra került az orvosi rendelő

 

 

 

© 2002-2019 Minden jog fenntartva! Me-NET Student Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.