Arhívum - hírek 2012

III. HEJŐKÜRTI FÉRFIAK ÉS APÁK NAPJA /Képek
2012. október 20.

A megszokottól kicsit eltérő időpontba 2012. október 06-án immár harmadik alkalommal került megrendezésre a férfiak és apák napja. Szép őszi időjárás fogadta kegyeibe a résztvevőket. A rendezvény fő támogatója Hejőkürt Község Önkormányzata és a Hejő-Farm Kft volt. Kora délelőtt megkezdődött a gasztronómiai finomságok előkészítése, főzése. "Vadat s halat" a nyersanyagot Strezenecki Béla a Hejő-Farm Kft. tulajdonosa biztosította. Készült gyöngyös leves, üstökben rotyogott a szarvas a mangalica és a harcsa pörkölt, faszénparázson pirult a mangalica karaj. A tiszakürti kedves vendégek kakas pörköltet készítettek. Délutántól estébe nyúlóan Strezeneckiné Anikó és segítői fáradhatatlanul sütötték a különféle halakat. 10 órától a foci pályán apák-fiúk és lány csapatok rúgták a labdát. Köszöntőt Varga Gyula polgármester mondott, majd megnyitotta a rendezvényt. Az ebéd előtt pálinka kóstoló, majd jó ebédhez szólt a nóta élő zenével. Minden részvevő meg lett vendégelve. Délután különböző programok szórakoztatták a gyermekeket, volt póni lovaglás, ügyességi játék, és "körözhettek" a fűnyíró gépekkel is.
Ezt követően a Szivárvány Nyugdíjas Klub előadása következett, volt Hastánc bemutató és "Ki a legény a gáton" vetélkedő keretében szkander bajnokság, szekérhúzó verseny. Az esti órákban Sanci és a táncos lányok vidám műsora szórakoztatta a jelenlévőket.
A rendezvényt bál zárta, a talpalávalót Szabó Miklós húzta.

Bóta Károly ötletgazda


NYÁRBÚCSÚZTATÓ PARTY
2012. augusztus 27.
KÉPEK A RENDEZVÉNYRŐL

Hejőkürt Községi Önkormányzata Hausel Mihály támogatásával 2012. augusztus 26-án NYÁRBÚCSÚZTATÓ PARTYT rendezett a HEJŐKÜRTI HORGÁSZTÓ MELLETT.
A szabadtéri rendezvény Ifjúsági Horgászversennyel indult, melyre 18 éven alúli fiatalok jelentkezhettek. Hejőkürtön ez nem probléma, mert sok gyerek már nagy tapasztalattal és komoly rutinnal rendelkezik a horgászatban, melyet be is bizonyítottak a verseny során. A horgászverseny eredménye:
1. Lukács Sándor és családja 2. Lados Dániel 3. Alattyáni Péter és családja. Különdííjat kapott a legnagyobb hal fogásáért: Lados Dániel.

A tóhoz érkezett hejőkürti családok, barátok a rendkívüli meleg időben vízibiciklizéssel, csónakázással, fürdéssel, csúszdázással, ügyességi versenyekkel, állatsimogatással töltötték a napot. A kisebb-és a nagyobb gyerekek is nagy élvezettel kormányoztak dodgem-et, majd óriási ovációval ütköztek folyamatosan. A szervezők jóvoltából a nap folyamán teljeskörű volt a vendéglátás.A vendégek gyrost, palacsintát, halászlevet, sült halat fogyasztottak és kellemes üdítőitalokkal hűsítették magukat. A szabadtéri programok után a színpadi programokat Hegyaljai Sándor bűvész indította. Aki hol elvarázsolta, hol ámulatba ejtett mutatványaival a közönséget. Kora este Borbély Károly, a hejőkürtiek kedvence, a legsikeresebb számaiból válogatott dalokat adott elő, a tőle megszokott magas színvonalon. Ráadásként fellépését kívánságműsorral zárta.
A Nyárbúcsúztató Party rövid DISCO-val zárult, mivel az egésznapos forróság után igaz lett a meterológusok jóslata, és hűvösre, szelesre fordult az idő. Igaz ekkorra már mindenki az egésznapos programok után kellemesen elfáradtak és vidáman indult a tömeg hazafelé.


NYÁRBÚCSÚZTATÓ PARTY 2012.augusztus 26.
2012. augusztu 22.
Szeretettel meghívjuk
Hejőkürt Község lakóit, barátokat, ismerősöket
Hejőkürt Községi Önkormányzata és
Hausel Mihály főtámogató nevében

Nyárbúcsúztató Partynkra.
PROGRAMOK
08.00-11.00 Ifjúsági Horgászverseny (18 éves korig)
11.00-18.00 Vízibiciklizés, csónakázás, fürdés, csúszdázás a
Rákóczi-tavon. Ügyességi versenyek, ugrálóvár, állatsimogatás a
tóparton.

12.00-14.00 Ebéd (hal, palacsinta, gyros)
15.00 Karaoke
16.30 Hegyaljai Sándor bűvész bemutatója
19.00-20.00 Borbély Károly előadásában válogatás a
Magyar Rock legendák legsikeresebb számaiból
20.00-22.00 DISCO (zene, tánc, fény a tó partján)
Szeretettel várunk minden érdeklődőt.
Töltsünk együtt egy vidám hétvégét!
NYÁRBÚCSÚZTATÓ PARTY
2012. augusztus 26. Hejőkürt, Horgásztó

 
Varga Gyula
polgármester
Hausel Mihály
főtámogató

Testvérvárosok polgárainak találkozója
2012. február 24.

Konzorciumi pályázat a "Testvérvárosok polgárainak találkozója" c. EU-s projekt keretén belül

A projekt fő tevékenységei...Tovább>>Polgármesteri köszöntő
Felújított római katolikus templom
2007. május 27. Átadásra került az orvosi rendelő

 

 

 

© 2002-2019 Minden jog fenntartva! Me-NET Student Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.