Arhívum - hírek 2011

Meghívó a falu közös karácsonyára
2011. december 1.
Szeretettel meghívjuk Hejőkürt valamennyi lakóját a
KÖZÖS KARÁCSONYI ÜNNEPSÉGÜNKRE
,a KÖZÖS GYERTYAGYÚJTÁSUNKRA,
melyet 2011. december 23-án 16 órakor tartunk a
Községháza udvarán felállított karácsonyfa körül.

Az ünnepi műsorban közreműködnek a helyi gyermekek, a
"Szivárvány" Nyugdíjas Klub és a tiszaújvárosi fiatal művészek.
Az ünnepségre a gyermekeket forró teával, a felnőtteket forralt borral és mindenkit karácsonyi házisüteményekkel várunk.
Valamennyi 18 éven aluli gyermek ajándékot kap.
Mindenkit nagy szeretettel várunk. Ünnepeljünk együtt!
Hejőkürt Községi Önkormányzat nevében Varga Gyula polgármester

Meghívó mikulásra
2011. december 1.
Szeretettel meghívjuk Hejőkürt lakosságát a
MIKULÁS ünnepségünkre,

melyet 2011. december 4-én, 16 órakor tartunk a
Község Kultúrtermében.

A MIKULÁS minden 15 év alatti gyermeknek csomagot ajándékoz.

Hejőkürt Községi Önkormányzat nevében Varga Gyula polgármester

A hejőkürti temető kerítésének felújítása KÉPEK
2011. november 13.
Felújításra került a Hejőkürti temető kerítése, a régi avult állapotban lévő drótkerítés lebontásra került. A ravatalozó melletti oldalt nagyon benőtte a fás szárú növényzet a mellette húzódó árokkal együtt. Az egész terület tereprendezését Strezencki Béla végezte lánctalpas erőgépével, a főbejáratnál a tuskók kiszedését Görömbei Róbert saját erőgépével végezte felajánlásban.
Az egyháztanács már korábban döntött a temető kerítésének felújításáról és így a Templom kerítés régi elemeit tudtuk hasznosítani.

A ravatalozó felől a felújítást teljes mértében Strezenecki Béla végezte alkalmazottai segítségével, beton oszlopok leállításával, beton alappal, műanyag bevonatú 1,50 m - es drót kihúzásával. Továbbá mindennemű anyag és munkabér biztosításával a főbejáratnál a tereprendezést, kerítés elemek hegesztését szintén a saját költségén végezte. A kivitelezés költsége az egyháztanács jóváhagyásával az egyházi földhaszonbérleti díjból kerül majd kiegyenlítésre. A munkálatokat az Önkormányzat is támogatta a közmunkások révén.
Az egyház megvásárolta a szükséges anyagokat, zártszelvényt, kész betont a zsaluzást a betonozást szakemberek végezték melyet az egyház finanszírozott.
Tavaszra is maradt még elvégzendő feladat: a lábazat vakolása, a kerítés festése, parkosítás, a főbejáratnál a parkoló füvesítése, vagy zúzott kővel való tömörítése.
Kemény megfeszített munkával, kitartással, összefogással, a kivitelezők hozzáállásával sikerült a kegyeleti ünnepre átadni a felújított temető kerítést.
Akik részt vettek a felújításban munkájukkal, adományukkal, vagy bármilyen formában segítséget nyújtottak a kivitelezés folyamán, az egyháztanács hálás köszönetét fejezi ki, Isten fizesse meg mindenki áldozatos munkáját.
Későbbi terveink között szerepel a Templom belső felújítása pályázati forrásból, ha a Főegyházmegye az önrészt biztosítja a kivitelezéshez.

Bóta Károly
Egyháztanácstag - fotó


II. hejőkürti férfiak és apák napja KÉPEK
2011. október 3.
 
 

Második alkalommal került megrendezésre a Közösségi parkban, szeptember 24-én szombaton a Hejőkürti Férfiak és Apák napja, amelyen a település lakói korra és nemre való tekintet nélkül nagy létszámmal vettek részt.
A rendezvény célja, hogy családtagok, barátok, ismerősök együtt legyenek és érezzék jól magukat, együtt ünnepelje a család a férfi tagjait, és reméljük a csodálatos idő és a programok révén ez sikerült is.
A rendezvényt Varga Gyula Hejőkürt község polgármestere nyitotta meg, a Hejő-Farm Kft nevében pedig Strezenecki Stella köszöntötte a jelenlévőket.
Az ebédhez való "vadat s halat"… a Hejő-Farm Kft biztosította és a csapataik el is készítették a finomabbnál finomabb ételeket: volt halászlé, harcsapörkölt túrós csuszával, különféle sült hal, vaddisznó és szarvas pörkölt rotyogott az üstökben, volt, nyúl pörkölt nokedlivel, a mobil kemencében folyamatosan sült a kenyérlángos, és nagyon kapós volt a frissen sült kürtős kalács is.
A gyerekek ügyességi vetélkedőkben vehettek részt, amit szervezők ajándékokkal jutalmaztak.
A kispályás labdarúgó mérkőzésen apák és fiúk rúgták a labdát.
A Nyíregyházáról érkezett Eastern Eagles Line Dance Country Táncegyüttes csinos hölgyei Country zenére táncot mutattak be, melyet tapssal és virággal köszöntünk meg, majd a Hejőkürti Szivárvány Nyugdíjas Klub kiváló nótaműsora következett, előtte Ádám Józsefné saját versével köszöntötte a férfiakat amit a jelenlévők nagy tapssal jutalmaztak.
Hejőkürt legerősebb férfija vetélkedő, majd Havasi György és művész társa szórakoztatták a nagyérdeműt, az esti bálon a talpalávalót pedig Vitéz Bacsi László szolgáltatta.
A rendezvény szervezője: HEJŐ- FARM KFT.
Támogatók: HEJŐ-FARM KFT és HEJŐKÜRT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
Köszönjük a támogatóknak a részvételt, a színvonalas ellátást, és jövőre várjuk a helyi vállalkozók, és a lakosság támogatását is.

Bóta Károly
ötletgazda, fotó


Nyárbúcsúztató party
2011. augusztus 27.

Nyárbúcsúztató Partyt rendeztek Hejőkürtön a Rákóczi-tó területén. Az egésznapos rendezvénysorozat gazdag és változatos programot kínált a tópartra érkezőknek, melyben a legkedveltebbek a 30-35 fokos hőségben a vizesporgramok voltak. A rendezvény a horgászverseny hagyományokkal rendelkező Hejőkürtön tanulóknak szervezett Ifjúsági Horgászversennyel kezdődött, melyre a nagy tapasztalattal rendelkező fiúk, lányok most is nagy sokan jelentkeztek és sikeres eredményt értek el.
1. Lados Gabi: 3,60 kg
2. Molnár László 1,10 kg
3. Kapczár Vivien 0,90 kg.
További programok voltak: horgászás, csónakázás, vízibiciklizés, csúzdázás a Rákóczi tavon.
A tóparton: ugrálóvár, ringispil, rendőrségi kutyabemutató, tiszaújvárosi tűzoltóság habpartyja, debreceni minicirkusz szórakoztató műsora, karaoke verseny várta a szórakozni vágyókat. A jó hangulatú időtöltéshez a kellemes kikapcsolódáshoz a vendégek részére a kifogott halakból halászlét főztek és halat sütöttek, a de folyamatosan sült a gyros és palacsinta is. A verőfényes napsütésben nagyon kedvelt volt a minden korosztály szomjúságát oltó kellemes hideg üdítő italok kínálata. Az esti programot fényeffektes discó zárta, melyben a legfiatalabbaktól a legidősebbekig jól mulattak a vendégek.

KÉPEK A RENDEZVÉNYRŐL»


Hejőkürt lett 2011-ben az "Akciócsoport legvirágosabb települése"
2011. augusztus 22.

Lezárult a Stőhr Kertészet és a Dél-borsodi LEADER Egyesület által meghirdetett "Akciócsoport legvirágosabb települése" verseny. A bejárást végző zsűri döntése alapján a győztes 2011-ben Hejőkürt lett. Varga Gyula polgármester augusztus 18-án vette át az első helyezettnek járó díjat a Stőhr Kertészet telephelyén, Nagycsécsen. http://www.dble.hu/


XII. Falunap és Kürt Községek Nemzetközi Találkozója
2011. július 14.

XII. Falunap és Kürt Községek Nemzetközi Találkozója KÉPEK
2011. október 3.

2011. július 9-én rendezte meg Hejőkürt Község Önkormányzata a XII. Kürt Községek Nemzetközi Találkozójával egybekötött Falunapot.
A nagy sikerű rendezvényen, mint minden évben, most is szép számmal vett részt a helyi lakosság, de ugyanakkor nagy volt az érdeklődés a további 5 KÜRT település vezetése és a kulturális, sport és szabadidős programokra, versenyekre érkezett csapataik részéről is. Összességében több mint 600-an vettek részt a rendkívül jó hangulatú, változatos programokkal kísért találkozón.
A horgászat szerelmesei már reggel 6 órakor megkezdték a versenyt az ébredő napsugárban fürdőző hejőkürti horgásztónál, ahol Varga Gyula, Hejőkürt polgármestere köszöntötte a csapatokat. A csendes botfigyelés mellett kellemes kikapcsolódást jelentett valamennyi versenyző-és kísérőik számára a csodálatos környezet látványa, a nádasokban csicsergő madarak hangja, a lubickoló vadkacsák látványa. A kezdést követően hamar örömújjongásokkal folyamatosan terjedt a hír a fogási sikerekről. A 9 órakor megkezdődött mérlegeléshez többen nagy zsákmánnyal, eredményes fogásokkal érkeztek a mesterhorgászok.
Tiszújvárosban a Sport-Parkban 9 órakor KÜRT települések csapatai között kispályás labdarúgó bajnokság kezdődött.Varga Gyula megnyitóját követően több pályán egyszere zajlott a 6 csapat közötti körmérkőzés a "KÜRTI POLGÁRMESTEREK VÁNDORSERLEGE" kupa elnyeréséért. A csodálatos sporkomplexumban minden feltétel adott volt a lelkes csapatoknak a jó játékhoz. Az időjárás nem kegyelmezett a játékosoknak akik a tűző napon, 14.30 óráig, közel 35 fokban küzdöttek az első helyért. Minden elismerés a focistákért, mert egyedül ők nem tudtak menekülni a tűző nap elől.
9 órakor a falu szívében pompázó római katolikus templomban SZENTMISÉT tartottak. A napokban adták át az új kerítést a templom körül, így az elmúlt években végzett külső felújítás, belső megújulásokat követően a templom, és teljes környezete szép, gondozott képet mutat a településen.
A Közösségi Ház udvarán a Gasztronómia iránt érdeklődők kezdték meg a főzőversenyt. Változatos üstméretek, bográcsméretek mellett változatos ételkülönlegességek, igazi ínyencségek készültek.
10 órakor a kulturális rendezvények központjában a hejőkürti Községháza udvarán a nagyszínpadon Varga Petra műsorvezető köszöntötte a vendégeket, Kovács Tibor országgyűlési képviselőt, Takács Zsuzsannát, Hidaskürt polgármesterét, Szebenszkiné Palik Katalint, Erdőkürt polgármesterét, Kubik Józsefet, Csallóközkürt polgármesterét, Tálas Lászlót,Tiszakürt polgármester, Téglás Jánost, Kürt polgármesterét és az általuk vezetett delegációt, minden kedves vendéget. A köszöntés után Varga Gyula polgármester megnyitotta a XII. Kürt Községek Nemzetközi Találkozójával egybekötött Falunapot. Rövid beszédében megköszönte, hogy több mint 600-an elfogadták az Önkormányzat meghívását, és büszkén fogadta vendégeit a község megszépült Szabadidőparkjában, kényelmes, kulturált, virágos környezetben, kellemes árnyat adó nagy fák lombkoronája alatt.

Reményét fejezte ki, hogy e hangulatos környezetben minden korosztály kikapcsolódásához megfelelő kínálat áll rendelkezésre, sok-sok játék, ugráló vár, póni lovak a kicsiknek, vendéglátósok gazdag kínálata, étel-ital igény szerint a nagyobbaknak. A megnyitó végén a polgármester változatos kulturális programokhoz, melyben az egyik legnagyobb érdeklődésre számíthat a KÜRT települések produkciói, jó szórakozást, kellemes kikapcsolódást kívánt.
A kulturális programban közreműködtek:
Hejőkürt "Szivárvány" Nyugdíjas Klub
Tiszaszederkényi Bokréta Citerazenekar
Tiszakeszi, Papp József Faluszépítő Egyesület Néptánccsoport
Karcsi Bácsi és Bobo, vidám gyerekműsor
Nagykökényesi, Egyházasdengelegi Karate Egyesület karate bemutató
Operett műsor Vízi Dávid előadásában
Kürt Községek Nemzetközi Találkozója, kulturális- és hagyományőrző műsorok
Hejőkürt Szivárvány Nyugdíjas Klub Énekkara, Tiszakürt-néptánccsoport, citerások, Általános Iskolások modern tánc, Hidaskürti Éneklő Csoport bordalokat-és katonadalokat énekeltek, Erdőkürti Pávakör, Csallóközkürtről Koszorús Zsolt -és Vavrik Petra táncdalokat énekelt. A kürti programokat a Hejőkürtiek zárták operett slágerek humoros előadásával.
A kürti települések bemutatkozó programja után a nap folyamán lebonyolított versenyek díjainak átadására került sor.
Elsőként a horgászverseny győztesei vehették át az emléklapokat. A legtöbb halat Szekeres János fogta: összesen: 14. 14 kg-ot. Második lett: Csallóközkürt: Almási István: összesen: 13,74 kg, míg harmadik helyezést Ambrus Sándor érte el 10. 46 kg hal kifogásával. A horgászok nem panaszkodhattak, mert a 3 órás versenyt szép zsákmánnyal zárták./Részletes lista letölthető»
Az amatőr szakácsok ételkülönlegességeit Nagy Géza Hejőkürt jegyzője és csapata zsűrizte. A harmadik helyezést Hejőkürt, Kapczár Sándor csülök pörköltje, második helyezést Hejőkürt, Bótáék vaddisznó pörköltje, míg az első helyezést Hidaskürt őzgulyása nyerte. Részletes lista letölthető»
A díjkiosztás végén a kispályás labdarugók kupáinak átadására került sor. A hazaiak nagy örömére a "KÜRTI POLGÁRMESTEREK VÁNDORSERLEGE" kupát Hejőkürt csapata nyerte.
A díjátadás után Vízi Dávid és Kékesi Erika musicalek előadásával szórakoztatta a közönséget, majd Liszter Sándor és a Vadrózsák fergeteges hangulatot teremtett az estére, mely jó alapot biztosított ezzel a Borbély Károly és a Horizont Együttes nagysikerű előadásához. A Hejőkürtön már nem ismeretlen K-Roy csodálatos énekhangja, mely most is nagy sikert aratott.Tovább fokozta a hangulatot az együttes nagyon színvonalas ismert slágerekből álló előadása. A nagysikerű slágerekre a vendégek először "csak" tomboltak, majd mulatós táncba kezdtek, mely hajnal 2-ig tartott.
Hejőkürt Önkormányzata büszkén és elégedetten zárhatta a rendezvényt, az elmúlt évektől eltérően, most eső nélkül, verőfényes napsütésben, jó hangulatban, kellemes környezetben jól érezték magukat a "KÜRTI" –ek.

Köszönjük rendezvényünk támogatását mindazoknak, akik hozzájárultak a rendezvényünk színvonalas lebonyolításához.
Strezenecki Béla és családja, valamint barátai HEJŐ-FARM KFT
Hausel Mihály: Hejőkürti horgásztó tulajdonosa

 


Külsejében teljesen megújúlt a hejőkürti római katolikus templom
2011. július

Alapítványunk 2005-ben alakult, célja a templom felújítása volt, 2007-ben a romos állapotban lévő templom külső felújítását tudta elvégeztetni a Hejőkürt Község Római Katolikus Templomáért Alapítvány. Az alapítvány vagyona egyházi ingatlanok értékesítéséből és adományokból gyarapodott.
A kuratórium most a templom kerítés felújításáról döntött. A régi kerítéselemek az elavult temető kerítés felújításánál lesznek hasznosítva.
Az Alapítvány jogköre az alapító okiratban rögzítettek alapján a hitélet gyakorlásának, működési feltételeinek a biztosítására, a templom külső és belső felújítására terjed ki. Több árajánlat érkezett, a kuratórium a legkedvezőbb árajánlat és referencia munkák alapján Hajdú Sándor vállalkozó árajánlata mellett döntött. A felújítást féléves előkészítő munka előzött meg, a terv léckerítés volt, több száz fotóból lehetett válogatni, amelynek nagy részét a Me-NET Kft készítette, segítségüket ezúton is köszönöm. A kuratórium tartósabb anyag mellett voksolt, így született meg a kovácsoltvas kerítés terve, mészkő tégla alapzattal és pillérekkel.
Bízunk benne hogy az utókor megelégedésére, pár évtized multán is betölti a funkcióját.
Tervező: Hocsák Róbert építész
Kivitelező: Hajdú Sándor vállalkozó
Építtető: Szűcs Zsolt Ker plébános
A project lebonyolítója és finanszírozója: Hejőkürt Község Római Katolikus Templomáért Alapítvány
Főbb adatok: a kerítés 85,68 folyóméter hosszú a bejáratnál egy nagy és két kiskapu biztosítja a közlekedést, a külön nagykapu járművek bejutását biztosítja a templomkertbe.

A beruházás összes költsége: 4.500 .000 forint.
Hajdú Sándor vállalkozó a szerződésben vállat határidő előtt átadta kiváló minőségben az új templomkerítést. A bejáratnál térkő került lerakásra, valamint a csatorna gyűjtővíz elvezetése lett megoldva melynek a plusz költsége 150.000 .- forint volt.
Az alapítvány kuratóriuma nevében köszönöm mindenkinek aki rész vett és bármilyen formában segítséget nyújtott a kivitelezés folyamán. Külön köszönöm, STREZENECKI BÉLÁNAK a térkő felajánlását, és munkagépeivel a segítségét a kivitelezésnél.
Az Alapítvány tervezett célkitűzését végrehajtotta.
Nem feledve alapítványunk szlogenjét, mely így hangzik: "Tedd meg, ha teheted!"

Köszönettel: Bóta Károly
az alapítvány kuratóriumának elnöke


Meghívó a XII. falunapra
2011. majus 9.

www.umvp.eu
Az Európai Unió és a Magyar Köztársaság Kormánya által az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében nyújtott támogatás összege: 1.298.304.-Ft

A "Kürti Polgármesterek Vándorserlege" Kispályás Labdarúgó Torna
Szabályzata, kiírása»

 


Tájékoztató
2011. október 3.

TÁJÉKOZTATJUK OLVASÓINKAT, hogy
Hejőkürt Község Önkormányzatának szervezésében
a hejőkürti Szabadidőparkban
2011.július 9-én megrendezésre kerül a
"XII. Falunap és
Kürt Községek Nemzetközi Találkozója"
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Varga Gyula
polgármester
Az egésznapos program előzetes tájékoztatója»

www.umvp.eu
Az Európai Unió és a Magyar Köztársaság Kormánya által az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében nyújtott támogatás összege: 1.298.304.-Ft

FELHÍVÁS
2011. február 24.

...MAGÁNSZEMÉLYEK, VÁLLALKOZÓK, ŐSTERMELŐK, EGYHÁZAK, CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE

A Helyi Vidékfejlesztési Stratégia (HVS) folyamatban lévő felülvizsgálata során lehetőség nyílik arra, hogy az Ön (által képviselt szervezet) fejlesztési elképzelései, a vidékfejlesztés általános célrendszeréhez illeszkedő projektötletei nevesítésre kerüljenek a dokumentumban, amely alapját képezi a térség számára rendelkezésre álló Európai Uniós LEADER források felhasználásának.

A Dél-borsodi LEADER Egyesület munkaszervezete a következő helyszínen és időpontban tart projektgyűjtő, tájékoztató fórumot és fogadóórát:

Hejőkürt - Művelődési ház (Községházával közös épületben)
2011. Február 28. (hétfő) 16.00 óra fórum
Tiszaújváros - Tiszaújváros Többcélú Kistérségi Társulás Hivatala
(Tiszaújváros, Tisza út 2/B)
2011. Március 3. (Csütörtök) 8.00 - 12.00 óra fogadóóra

A projektötlet adatlap letölthető a DBLE honlapjáról: www.dble.hu

A kitöltött adatlapokat március 11-ig kérjük eljuttatni munkaszervezetünk részére: 3450 Mezőcsát, Hősök tere 24.E -mail: mezocsat@dble.hu

Bővebb információ: (06) 49/352-527Polgármesteri köszöntő
Felújított római katolikus templom
2007. május 27. Átadásra került az orvosi rendelő

 

 

 

© 2002-2019 Minden jog fenntartva! Me-NET Student Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.