Arhívum - hírek 2010

VÁLASZTÁS 2010
2010. október 4.

HEJŐKÜRT TELEPÜLÉS VÁLASZTÁS EREDMÉNYEI
Polgármester választás

A polgármester Varga Gyula FÜGGETLEN jelölt lett.

Érvényes szavazatok száma
Jelölt neve
Jelölő szervezet(ek)
Kapott
érvényes
szavazat
%
1
Bódi László
FÜGGETLEN
41
20,81
2
Gulyás Olivérné
FÜGGETLEN
41
20,81
3 Varga Gyula
FÜGGETLEN
115
58,38

További részletek, eredmények»


Az első hejőkürti férfiak és apák napja KÉPEK
2010. szeptember 27.

Településünkön 2010. szeptember 18.-án az első alkalommal került megrendezésre a Hejőkürti Férfiak és Apák Napja.
Korán reggel megkezdődtek az előkészületek, az esős idő ellenére több üstben, bográcsban rotyogott a sok finomság, készült halászlé, mangalica pörkölt, vadas, birka pörkölt, sült hal. Délutánra az időjárás is kegyeibe fogadta a résztvevőket, szikrázó napsütésben zajlottak a programok.13 órakor Varga Gyula polgármester köszöntötte a jelenlévőket.Ezután Ádám Józsefné saját versével köszöntötte a hejőkürti férfiakat, édesapákat, nagyapákat, majd Juhász Evelin szavalata következett.A "Szivárvány" nyugdíjas klub színes nótacsokor összeállítással szórakoztatta a közönséget, viszonzásul a hejőkürti férfiak is kitettek magukért, ők is nótázni kezdtek.A kisiskolás Alattyáni Márk megköszönte a Nagyiknak a fellépést. Az ebéd következett, a fent felsorolt gasztronómiai alkotásokból mindenki kedve szerint válogathatott.A délutáni program: ügyességi játékok, zsákban futás, kötélhúzás volt és folyamatosan sült a kürtős kalács, ami nagyon finom volt hisz alig győzték sütni.Az esti bálon a talp alá valót Bacsi József húzta. A bál fő védnöke: Strezenecki Stella volt. A rendezvény fő támogatója: Strezenecki Béla, szervezője Strezenecki Béláné volt.

Köszönjük Strezenecki Bélának, a családjának, az Önkormányzatnak és mindenkinek aki hozzájárult a rendezvény sikeréhez. A jövő évi rendezvényhez várjuk a további támogatókat! Bóta Károly ötletgazda


Társadalmi munka a hejőkürti temetőben KÉPEK
2010. szeptember 10.

Helyi fiatalok szerveztek társadalmi munkát a temető rendbetételére szeptember 04-én szombaton. A fő szervező Strezenecki Stella volt. A fiatalokból álló csapat nagy létszámmal érkezett, és már korán reggel megkezdték a munkát. A temetőárok bozótírtásával, a fás szárú cserjével benőtt árok takarításával kezdtek, melyet szépen kitakarították. A temetőkerítés környékét teljes terjedelmében gyomtalanították.
Strezenecki Béla
helyi vállalkozó is kivette részét a munkákból: dolgozóival és erőgépeivel egy új hidat, bejáratot készítettek,hogy a szeméttároló konténerek minden irányból megközelíthetők legyenek.

A lelkes csapat kora délutánra végzett a munkálatokkal, ezzel a megmozdulással is az összefogás példáját bizonyítva
A Hejőkürti egyháztanács köszönetét fejezi ki minden résztvevőnek!


Sajtóközlemény
2010. szeptember 10.
Játszótér és szabadidőpark épült Hejőkürtön.
Sajtóközlemény letölthető»

Játszótér és közösségi szabadidőpark avató ünnepség és Nyárbúcsúztató Falunap KÉPEK
2010. augusztus 28.

Hejőkürt Község Önkormányzata 2010. augusztus 28-án, szombaton a Nyárbúcsúztató Falunapon felavatta a Játszótér és közösségi szabadidő park-ot az elmúlt időben megújult Községháza udvarán.

Az egész napos rendezvénysorozat programjának első részében a futballpályán a fiatalok és az idősek barátságos összecsapására került sor, melyet még elég borongós időben játszottak. Később a "Kanyar Kocsma" mögötti területen egy-két aktív baráti társaság bográcsozott, halászlevet, csülökpörköltöt - és vadpörköltöt főztek, de ők már derültebb időben fogyaszthatták el a jól sikerült ételeiket. Végül is a rendezvény délutáni programjai- a több éves esős falunapi rendezvénytől eltérőn - már kellemes, esőmentes - igazi Nyárbúcsúztató - kicsit hűvös időben zajlottak.

Hejőkürt utcaképe lényegesen megújult az elmúlt években. A fő utcán elhelyezkedő nem rég felújított római katolikus templom, a felújított- és korszerű eszközökkel felszerelt orvosi rendelő után a főutcára kényelmes, szép , virágokkal is díszített buszmegállók kerültek, külsőleg teljes körűen felújításra került a környezetbe illeszkedő arculattal a Községháza, melyben a kultúrház is megszépült. Kialakításra került a közintézmények arculatához illeszkedő Közösségi Ház is. A mai napon pedig sok-sok hejőkürti család ünnepségre érkezett, hogy részt vegyen a falu szívében kialakított Szabadidőpark és Játszótér avatásán. A minden korosztály szabadidős programjának helyszínéül szolgáló Szabadidőpark és Játszótér, virágos parkrészlettel, fákkal, örökzöldekkel és sok, az európai uniós elvárásoknak megfelelő korszerű játszó eszközökkel felszerelt.

Az avatási ünnepségen a Himnusz elhangzását követően Vizi Dávid mondott verset, majd Varga Gyula polgármester köszöntötte a megjelenteket. Avató beszédében köszönetet mondott a pályázkészítő Föderáció Kft ügyvezetőjének Dr. Murvai Kiss Krisztián ügyvezetőnek, Puskás Gézának, a kivitelező cég ügyvezetőjének, Hocsák Róbert műszaki ellenőrnek, valamin a Hejőkürt Községi Önkormányzat képviselő-testületének, akik határozott döntésének köszönhetően indult el és valósult meg ez a beruházás. A rendezvény a hejőkürti Szivárvány Népdalkör ünnepi műsorral köszöntötte, először a beruházás folyamatát humoros versbe foglalták, majd dalokkal, nótákkal köszöntötték a az avató ünnepség résztvevőit. A pályázatkészítő cég nevében Dr. Murvai Kiss Krisztián ügyvezető mondott avató beszédet. A szalagátvágást Varga Gyula polgármester és a közreműködő cégek vezetői végezték, mialatt Józsa Janka Evelin a Magyarország című dalt énekelte. A szalagátvágás után Varga Gyula polgármester bejárásra invitálta a vendégeket, akik élve a lehetőséggel sétára indultak a parkba, míg a gyerekek azonnal birtokba vették a játszótér eszközeit.

Az avatási ünnepség után a rendezvény második részében Nyárbúcsúztató Falunap programja kezdődtek. Első produkcióként a Club 96 fiatal művészeinek -Vizi Dávid, Józsa Janka Evelin és Borbély Károly-előadása hangzott el, majd Jampi Bohóc szórakoztatta a gyerekeket. Igaz a gyerekek azonban ma sokkal inkább az új játszótéren játszadoztak, az ugrálóvárban ugrándoztak, mint a bohóc hívásával foglalkoztak volna. A délután folyamán Karaoke versenyt követően a Hejőkürti Szivárvány Nyugdíjas Klub vidám nótákkal, dalokkal szórakoztatták a közönséget, akik elismerő tapssal hálálták meg az előadást. A koraesti órákban Simon Gábor és Zsíros László humoristák Konyhashow műsora szórakoztatta a vendégeket, majd a Nyárbúcsúztató Falunapot a KREDENC együttes mulatós királyai zárták, melyre a hejőkürtiek is többször táncra perdültek.

A nyárbúcsúztató falunapon a gyerekek a fiatalok folyamatosan a játszótéren töltötték idejüket, de kellemes hangulatos színfoltja volt a park filagóriája is, ahol gyrost ehetett minden vendég.


Meghívó
2010. augusztus 23.

Hejőkürti Szabadidőpark és Játszótér avató, Nyárbúcsúztató Falunap
Hejőkürt Község Önkormányzata 2010. augusztus 28-án, szombaton 14 órától Szabadidőpark és Játszótér átadási ünnepséget valamint nyárbúcsúztató falunapot tart a Községháza udvarán.

Programok
14.00 Szabadidőpark és Játszótér ünnepélyes átadása
14.30 Club 96 fiatal művészeinek előadása
15.30 Jampi Bohóc interaktív előadása a gyermekek bevonásával
16.30 Tiszaújvárosi Triál Kerákpáros Klub bemutatója
17.30 Karaoke verseny
19.00 Hejőkürti Szivárvány Nyugdíjas Klub műsora
20.00 Sztárvendég: KREDENC együttes (a mulatós zene egyik királya)

Délelőtt 10.00 órától labdarúgó mérkőzés (öregfiúk-fiatalok), igény szerint főzés (bográcsozás)
Egész délután ugrálóvár, habparti és gyros evés
A meghívó nyomtatott verziója letölthető itt.»


Hejőkürti tavaszi képek  KLIKK IDE» 
2010. április 16.
Fotó: Bóta Károly

Szépül a polgármesteri hivatal
2010. április 16.
Fotó: Bóta Károly

Hejőkürti téli képek
2010. február 13.
Fotó: Bóta Károly

Megjelent a Kürti Hírnök VI. évfolyam 1.száma
2010. január 29.
Megjelent a Kürti Hirnök VI. évfolyam 1.száma»

Játszótér és közösségi park látványterve
2010. január 29.


Polgármesteri köszöntő
Felújított római katolikus templom
2007. május 27. Átadásra került az orvosi rendelő

 

 

 

© 2002-2019 Minden jog fenntartva! Me-NET Student Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.